***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Куба разкри схема, принуждаваща нейни граждани да се бият за Русия в Украйна. Премиерът Денков отива в Царево


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 5 септември   

 

„ Има организация за избавяне на хора още от сутринта. Неслучайно сме оповестили бедствено състояние. Валежите са такива каквито в никакъв случай не е имало. Имаме едно село, което е изцяло наводнено. Р. Велека се разлива и организацията е направена още нощес. Имаме няколко компроментирани мостове, по които е рисково да се минава. Не е належащо да се прави евакуация по хотелите.

***

***

Плажуващите по родното Черноморие през днешния ден напряко бедстват. Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и поройни дъждове са довели до наводнения тук-там. 

" Тотален потоп в Ахтопол, пътят Ахтопол - Царево е затворен ", показват от Meteo Bulgaria, където споделят фотоси на Георги Пенчев.

***

Министър-председателят акад. Николай Денков ще взе участие в съвещанието на спешния щаб в община Царево по отношение на бедственото състояние в резултат на изобилните превалявания и мощния вятър в района. В 19 часа през днешния ден ще се състои брифинг за медиите в постройката на общината, оповестиха от държавната осведомителна работа.

***

„ Министерството на вътрешните работи работи по неутрализирането и разбиването на мрежа за трафик на хора, която работи от Русия, с цел да включи кубински жители, живеещи там, и даже някои от Куба, във военните сили, участващи във военните интервенции в Украйна ", гласи официалното съобщение на кубинското държавно управление.

До момента съветското държавно управление не е коментирало обвиняванията.

***

Украйна не чака ситуацията към износа на нейното зърно да се промени след вчерашните диалози сред съветския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Ройтерс, като се базира на почитан източник от украинското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

„ Аз ще се кандидатирам за кмет на София като самостоятелен претендент “, съобщи Василев и добави, че кандидатурата му ще бъде издигната от предприемчив комитет, който ще внесе всички нужни документи в Централната изборна комисия (ЦИК). 

***

Петдесетина индивида посрещнаха в Съдебната палата Васил Божков, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

Те го посрещнаха с овации при идването му в съда.

Инициативата им бе оповестена във фейсбук страницата на групировката " Българско лято " на предприемача.

Припомняме ви, че Васил Божков изненадващо се върна в България на 25 август откакто се укриваше в Дубай от края на януари 2020 година

***

„ Считаме за безпричинно постановеното от Софийски градски съд решение, че обвиненото лице може да се укрие. Искаме това разпореждане да бъде анулирано и да бъде постановено друго, като „ подписка “.

Обвинението против Божков е голословно и незаконосъобразно, като е постановено в нарушаване на Конституцията. По един от претекстовете към обвиняването съдът не е могъл да се запознае с доказателствата по делото. Направил е заключения на основата на обстоятелства по други каузи “. 

Това съобщи пред публицисти юристът на Васил Божков – Георги Гатев.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР